تبلیغات

ورود شما را به وبلاگ تاتریس خوش آمد میگوییم ، امیدواریم لحظات خوبی در تاتریس داشته باشید ، جهت تبادل لینک اینجا را کلیک کنید

اخبار : وبلاگ تاتریس نویسنده فعال و نیمه فعال جهت همکاری میپذیرد ، چنانچه شما دوستدار همکاری با تاتریس هستید از قسمت نظران وبلاگ اعلام آمادگی کنید و همچنین زمینه کاری خود را درج کنید

  • آخرین بروز رسانی :

مقالات مذهبی | والپیپر مذهبی | نرم افزارهای مذهبی | - ناگفته‌های ماکارونی
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

راشدی 66



free counters
ابزار رایگان وب مسترها, هاست رایگان,یاس گیگ,ابزارهای وب
ابزار رایگان وب مسترها,  هاست رایگان,یاس گیگ,ابزارهای وب
ابزار رایگان وب مسترها, هاست رایگان,یاس گیگ,ابزارهای وب
ابزار رایگان وب مسترها, هاست رایگان,یاس گیگ,ابزارهای وب


تبلیغات شما در اینجا ، ماهیانه فقط 1000 تومان

شما هم نویسنده وبلاگ تاتریس باشد

وقتی رفت پرنده های کوچه بی دونه شدن، رفتنشو دیدن و دیوونه شدن، وقتی رفت حاشیهء درختامون طلایی بود، ماه تو آسمون بود و قحطی روشنایی بود
ناگفته‌های ماکارونی
نظر شما درباره این سایت ؟
iconدسته: خواص خوراکی ها,
ناگفته‌های ماکارونی-  www.pcparsi.com  
 
 

ندا احمدلو - غذایی که در چین به دنیا آمد، در ایتالیا بزرگ شد و دور دنیا را گشت
ناگفته‌های ماکارونی


اگر تازگی‌ها، نوشته‌های روی بسته‌های ماکارونی را خوانده باشید، حتما دیده‌اید که کارخانه‌های مختلف، غنی‌سازی ماکارونی‌شان با مواد مغذی‌ مختلف (مثل آهن، ویتامین‌های گروه B، فیبر و امگا 3) را به‌عنوان یک مزیت مطرح می‌کنند. از دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در همین رابطه پرسیده‌ام: «آیا این غنی‌سازی تاثیر چشم‌گیری در افزایش ارزش تغذیه‌ای ماکارونی دارد؟» ...

دکتر تیرنگ نیستانی معتقد است که: «بحث غنی‌سازی یک سیاست تغذیه‌ای است که در بسیاری از کشورها اعمال می‌شود اما ما نباید تنها بنا بر ادعای مسوولان یک کارخانه همه‌چیز را بپذیریم. ممکن است کارخانه‌ای ادعا کند که ماکارونی تولیدی‌اش را با ویتامین B غنی کرده اما باید دید که آنها چه مقدار ویتامین B را در چه حجمی از آرد ریخته‌اند و آیا این میزان برای رفع کمبود بدن کافی است یا نه. باید آزمایش‌های دقیق و مستمری روی ماکارونی‌های غنی‌شده صورت گیرد تا بتوان افزایش ارزش غذایی آنها را تایید کرد. از طرف دیگر، افرادی که قصد مصرف ماکارونی یا هر ماده غذایی غنی شده دیگری را دارند باید از وضعیت سلامت خود کاملا آگاه باشند؛ مثلا فردی که علایم اختلالات آهن آزاد در سرم خون دارد یا هموگلوبین خون‌اش بالاست، نباید محصولات غنی شده با آهن را مصرف کند.»

اجزای بهترین سس

می‌دانید كه ماكارونی معمولا با سس میل می‌شود. متخصصان تغذیه می‌گویند که بهتر است سس ماکارونی را با گوجه‌فرنگی یا رب آن تهیه کرد زیرا گوجه‌فرنگی منبع خوبی برای دریافت ویتامین C و بتاكاروتن است و به هضم بهتر و سریع‌تر کربوهیدرات‌ها و مواد نشاسته‌ای کمک می‌کند. هرچند که قارچ قند ندارد و ویتامین‌های محدودی نظیر B5 و بیوتین در آن یافت می‌شود اما استفاده از آن به افرادی که اختلال‌ هاضمه یا یبوست دارند، توصیه نمی‌شود زیرا این سبزی كمی ‌دیرهضم است. شما می‌توانید از سویا، گوشت چرخ‌کرده یا فیله مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی در تهیه سس ماکارونی‌تان استفاده کنید و برای اینکه ارزش غذایی آن را بالاتر ببرید، سبزیجاتی مثل هویج، فلفل دلمه‌ای، نخودفرنگی و یک حبه سیر را هم به آن بیفزایید. چکاندن چند قطره آب لیموترش هم علاوه بر طعم بخشیدن به ماکارونی‌تان مقداری ویتامین C به آن اضافه می‌کند. ریختن مقداری پنیر صبحانه رنده شده که با برگ‌ نعناع و ریحان تازه ساطوری مخلوط شده هم شما را از خوردن ماکارونی سیر نمی‌کند.

مقایسه ماکارونی‌ها

نوع


قیمت (تومان)


میزان انرژی در نصف لیوان (پخته)


لازانیا


700 تا 900


80 كیلوكالری


اسپاگتی


500 تا 600


80 كیلوكالری


پاستا


500 تا 700


80 كیلوكالری


فتوچینی


600 تا 700


80 كیلوكالری


راویولی


2500 تا 2800


100 كیلوكالری


تورتلینی


2500 تا 2800


100 كیلوكالری


كانلونی


2500 تا 2800


100 كیلوكالری



ماکارونی‌های هفت‌گانه

ماکارونی‌های موجود در بازار به دو دسته تقسیم‌ می‌شوند: ماکارونی‌های خشک و تازه. ماکارونی‌های خشک که به صورت رشته‌ای یا در اشکال گوناگون در دسترس هستند را می‌توان 20 تا 24 ماه در محیطی خشک و خنک نگهداری کرد ولی ماکارونی‌های تازه که بیشتر با نام‌های راویولی، تورتلینی و کانلونی معرفی می‌شوند را می‌توان تنها 2 تا 4 ماه در فریزر نگهداری کرد و باید برای تهیه‌شان به بخش مواد پروتئینی فروشگاه‌های مواد غذایی مراجعه کرد. اگر قصد دارید اطلاعات‌تان را درباره انواع مختلف ماکارونی‌ها افزایش دهید، با ما همراه شوید:

لازانیا: لازانیا قدیمی‌ترین نوع پاستاست که در گذشته از آن به جای رشته ورمیشل در سوپ استفاده می‌کردند. اوایل برگه‌های لازانیا بیشتر از نشاسته تهیه می‌شد اما حالا برخی کارخانه‌ها برای تولید برگه‌های لازانیا از آرد سمولینایی که در تهیه ماکارونی استفاده می‌کنند، بهره می‌برند.از آنجا که در تهیه خوراک لازانیا از پنیر پیتزا استفاده می‌شود، بهتر است روغن اضافه‌ای به موادی که قرار است لابه‌لای‌ آن بریزید، نیفزایید زیرا چربی پنیر برای بالا بردن کالری این غذا کافی است. یادتان نرود که لازانیا به دلیل پركالری بودن بهتر است در وعده ناهار میل شود. فتوچینی: فتوچینی نوعی ماکارونی نواری، شبیه لازانیا و البته در ابعاد كوچك تر است و چون از ماکارونی‌های رشته‌ای كمی‌سخت‌تر است، باید مدت زمان بیشتری بجوشد تا خوب بپزد. رنده کردن کمی پنیر محلی به جای نمک در لابه‌لای این نوع ماکارونی به همراه مقدار کمی پیاز خام و جعفری ساطوری‌شده، طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌دهد و باعث می‌شود بیشتر از آن لذت ببرید.پاستا: پاستا به انواع مختلفی از ماکارونی در ابعاد کوچک و اشکال گوناگون اطلاق می‌شود که شما می‌توانید از آنها برای ایجاد تنوع غذایی و علاقه‌مند کردن کودک‌تان به غذا خوردن استفاده کنید. پاستا مناسب‌ترین شکل برای تهیه سالاد ماکارونی است. اگر شاغل هستید یا دل‌تان می‌خواهد در کمترین زمان ممکن غذا درست کنید، می‌توانید مقداری پاستا را بپزید و پس از‌ آب‌کشی، با افزودن كمی‌روغن زیتون تا یک ماه در فریزر نگهداری کنید و در وقت لزوم از آن غذایی خوش‌طعم تهیه کنید.اسپاگتی: همان ماکارونی رشته‌ای است که در میان انواع مختلف ماکارونی‌ها کمترین زمان را برای پخت لازم دارد. اگر می‌خواهید در کوتاه‌ترین زمان ممکن آشپزی کنید باید نازک‌ترین نوع را انتخاب کنید تا سریع پخته و آماده خوردن ‌شود.راویولی: جزو ماکارونی‌های تازه به شمار می‌رود. راویولی متشکل از خمیر دولایه‌ای است که با محتویاتی از قبیل گوشت و سبزیجات پر شده و با ابراز و ماشین‌آلات مخصوص به شکل بالشتک در‌آمده است.تورتلینی: این هم نوعی ماکارونی تازه است که خمیر آن با محتویات درون‌اش به شکل گوشواره درآمده. برای پخت راویولی و تورتلینی باید آنها را از بسته در بیاورید و 6 تا 8 دقیقه در آب بجوشانید و پس از آب‌کشی کردن آنها را با سس مخصوص میل کنید. البته شما می‌توانید این دو نوع ماکارونی را به صورت سرخ شده هم مصرف کنید اما به هیچ‌وجه نباید دم‌شان كنید زیرا این عمل باعث تغییر شکل و وارفتن آنها می‌شود.کانلونی: کانلونی هم جزو ماکارونی‌های تازه طبقه‌بندی می‌شود که شکل آن به‌صورت خمیری لوله شده است و درون‌اش را با گوشت و سبزیجات پر كرده‌اند. برای طبخ کانلونی هم کافی است که آن را 6 تا 8 دقیقه در آب بجوشانید و بعد از آب‌کشی با سس دلخواه آن را میل کنید. اگر شما این ماکارونی‌های تازه را به جای آب جوش در آب مرغ یا آب گوشت بجوشانید، طعم بهتری را تجربه خواهید کرد.
ماکارونی اینجا، ماکارونی آنجا، ماکارونی همه‌جا
در ایران،‌ سالانه نزدیک به 700 هزار تن ماکارونی تولید می‌شود و حدود350 هزار تن به مصرف می‌رسد؛ یعنی مصرف سرانه ماکارونی هر ایرانی بین 5 تا 7 کیلوگرم است که شاید در نگاه اول کمی زیاد به نظر برسد اما در مقابل ایتالیایی‌ها که سالانه نفری 25 تا 30 کیلوگرم و ونزوئلایی‌ها که سالانه 12 تا 14 کیلوگرم ماکارونی می‌خورند، آنقدرها هم زیاد نیست.

چین، ایتالیا و یونان از کشورهایی هستند که ادعا می‌کنند مهد تولید و معرفی ماکارونی به جهانیان هستند و البته محققان در این زمینه ادعای چشم‌بادامی‌های چین را بیشتر از سایرین قبول دارند. آنها می‌گویند که چین زادگاه ماکارونی و ایتالیا معرف آن به مردم دنیاست و نقش مهمی در گسترش آن در سطح دنیا داشته. جالب است که یونانی‌ها آن‌قدر به ماکارونی علاقه دارند که به آن، لقب «غذای خدایان» داده‌اند و در جشن‌ها و مراسم مذهبی‌شان ماکارونی می‌پزند.

icon

سایر صفحات سایت
جستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجویجستجوی